Lives Lived Well

Completed in December 2019, the Lives Lived Well Service Hub and Rehabilitation Facility in Caboolture was transformed from a budget backpacker’s hostel into a homely and welcoming sanctuary for recovering patients.

Working with an existing building that required major works in order to comply with current codes and standards, the PDT Team delivered the project on a restrained budget and within a tight timeframe of eight months from concept design to practical completion.

The result is a centre that provides necessary privacy and comfort to patients, taking into consideration the wellbeing of both residents, staff, and visitors, while retaining as much of the existing building fabric as possible. The centre features communal living and dining areas, alfresco spaces that offer connection to freshly landscaped gardens, private patient rooms, and amenities as well as separate staff offices and living quarters.

PDT worked in collaboration with the Lives Lived Well marketing department to determine the overall look and feel of the interior in keeping with their national brand. PDT is proud to have delivered another successful facility for Lives Lived Well, an organisation that celebrates diversity and is committed to providing inclusive services without judgement or discrimination by promoting and supporting health and wellbeing.

For more information, please contact our Project Architect – laurencetaylor@pdt.com.au

PDT Architects 29th Jan 2020

Enews

For the latest news, opinions, project updates and event notifications sign up for the PDT newsletter - In detail with pdt architects