Details

Client:Queensland Rail

Location:Bowen Hills

Disciplines:Landscape Architecture

Industries:Transport

About the Project

The vision for the Bowen Hills station upgrade was to visually enhance the station entrances and establish Bowen Hills as a northern gateway into the Brisbane city centre.

Strategically placed feature trees create a gateway (and shaded path) into the station while hardy, low maintenance shrubs and ground covers with contrasting colours and textures were placed throughout the site. The design includes text sandblasted into the pavement promoting local historical places – such as the once famous Cloudland Ballroom.

We were impressed by the professionalism displayed by the team at PDT to quickly respond by assisting us with brief development and additional design services to accommodate the altered scope.
Andrea Ryan, Design Manager, Queensland Rail

Project Team

Nathan Clausen

Senior Associate/Partner/Manager Landscape Architecture

Outcome

 

This project did not proceed due to funding constraints.

Enews

For the latest news, opinions, project updates and event notifications sign up for the PDT newsletter - In detail with pdt architects