Former Baulderstone Queensland Headquarters

Details

Client:Baulderstone

Location:Brisbane

Disciplines:Interior Design

Industries:Commercial

About the Project

A vibrant, open, healthy and inclusive workplace created to meet the clients brief.

The design vision for Baulderstone’s Queensland Headquarters was to create a workspace that would drive commercial outcome through collaboration and a vibrant culture. The design showcases the client’s construction expertise, utilising traditional materials in a creative application and paying special attention to the finer details. A confident colour scheme was applied in a very refined and defined way. Bold abstract graphics where used to break up meeting room walls, visually narrating the company’s history.

Project Team

Susan Playford

Managing Director/Partner

Outcome

In 2009 Baulderstone relocated the headquarters from Brisbane CBD to Kelvin Grove Urban Village.

Working closely with the client PDT provided a highly developed solution for Baulderstone by integrating corporate and construction based elements of the business into the fit out design.

The result was the creation of a staff friendly environment that encourages collaboration through the use of multiple staff break out zones, informal meeting nooks and a large café area with barbecues.

 

Enews

For the latest news, opinions, project updates and event notifications sign up for the PDT newsletter - In detail with pdt architects