Details

Client:QUT

Location:Kelvin Grove

Disciplines:Architecture, Interior Design

Industries:Commercial, Education

About the Project

PDT Architects were engaged by QUT to reconfigure and reimagine the existing spaces within the QUT College (P Block) at Kelvin Grove to enhance the student and staff experience by providing high-quality teaching spaces, increased access and connectivity between teaching and student zones, along with greater staff amenities and more efficient office space.

The design language implemented throughout reflects a sense of collaboration, community, creativity and supportiveness. Alongside these elements, the College was a primary opportunity to integrate design that represents key aspects of Australian culture, while also constituting a place of learning, growth, development and change, allowing both students and staff to flourish. This idea was captured in the form of a sculptural tree within the Foyer which represents the nurturing pathway that branches from the College into the broader university. The newly refurbished QUT P block has transformed the College into a renowned destination that facilitates diversity and a supportive platform into the greater University. The new design has further demonstrated the College’s mission to assist in the transformation of students, alongside a premium pathway equipped with quality services.

Project Team

Ian Downing

Director

Annie Yang

Senior Associate | Head of Interior Design

Brooke Proctor

Interior Designer

Outcome

Photo credit: Scott Burrows Photographer

Enews

For the latest news, opinions, project updates and event notifications sign up for the PDT newsletter - In detail with pdt architects