Details

Client:Aveo

Location:Clayfield

Disciplines:Landscape Architecture, Masterplanning

Industries:Aged Care & Retirement Living

Sustainability:Water sensitive urban design initiatives

About the Project

This recently completed building is the third stage of works at the Village.

The design included a landscape podium courtyard with feature concrete plinth seating for residents to sit and enjoy the sound of bubbling water from the nearby pond and a private formal lawn area for relaxation or bocce to the rear of the new facility.

Existing fig trees were retained along the site frontage to screen views to Sandgate Road and soften the built form with Flame trees incorporated amongst them to provide striking red flowers in Spring to contrast with the greenery.

“The tender for building 1 has been let to the builders. It was a great effort from all of you to drop what you were working on and concentrate your efforts on making this happen. Am sure it was not easy. Great job everyone!!"
Altaf Shaikh Development Manager, Aveo Group

Project Team

Nathan Clausen

Senior Associate/Partner/Manager Landscape Architecture

Enews

For the latest news, opinions, project updates and event notifications sign up for the PDT newsletter - In detail with pdt architects